Kalendarium wydarzeń piekarskich i cukierniczych 2016

1.01.2016 16:49 12345 5,00/5 (2)
Sprawdź, co będzie się działo w branży w 2016 roku. Oto lista najważniejszych wydarzeń.

Kalendarium wydarzeń piekarskich i cukierniczych 2016:
• 15-24.01 – Berlin (Niemcy) – Grüne Woche – Targi Gospodarki Żywnościowej, Rolnictwa i Ogrodnictwa
• 17-19.01 – San Francisco (USA) – Winter Fancy Food Show – Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów
• 23-27.01 – Rimini (Włochy) – SIGEP – Międzynarodowe Targi Lodziarstwa
• 24-26.01 – Genewa (Szwajcaria) – SIRHA-Geneve – Salon Gastronomii, Hotelarstwa i Restauracji
• 31.01-3.02 – Kolonia (Niemcy) – ISM – Międzynarodowe Targi Słodyczy i Przekąsek + ProSweets Cologne – Międzynarodowe Targi Poddostawców dla Przemysłu Cukierniczego i Branży Przekąsek
• 3-4.02 – Gdańsk – Food-to-Go – Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii
• 5-9.02 – Paryż (Francja) – EUROPAIN+ Intersuc – Międzynarodowe Targi Piekarstwa, Lodziarstwa, Wyrobów Czekoladowych i Słodyczy
• 10-13.02 – Norymberga (Niemcy) – BioFach – Międzynarodowe Targi Produktów „Bio”
• 17-20.02 – Brno (Czechy) – Salima – Międzynarodowe Targi Żywności + MBK – Międzynarodowe Targi Młynarstwa, Piekarstwa i Cukiernictwa
• 20-24.02 – Stuttgart (Niemcy) – Intergastra – Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Cateringu i Cukiernictwa + Gelatissimo – Targi Rzemieślniczej Produkcji Lodów
• 21-25.02 – Dubaj (Zjednoczone Emiraty Arabskie) – GULFOOD – Międzynarodowe Targi Spożywcze i Hotelarskie
• 22-25.02 – Warszawa – Expo Sweet – Targi Lodziarstwa i Cukiernictwa
• 5-8.03 – Triest (Włochy) – Olio Capitale – Targi Oliwy z Oliwek
• 11-16.03 – Hamburg (Niemcy) – Internorga – Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarstwa i Cukiernictwa
• 12-14.03 – Katowice – SweetTargi – Targi Cukiernicze, Piekarskie i Lodziarskie
• 14-17.03 – Moskwa (Rosja) – Modern Bakery – Międzynarodowe Targi Piekarskie i Cukiernicze
• 6-8.04 – Warszawa – Eurogastro – Międzynarodowe Targi Gastronomiczne i Hotelarskie
• 7-9.04 – Targu Mures (Rumunia) – Gastropan – Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Produktów Spożywczych
• 11-13.04 – Wrocław – Finał Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik
• 12-15.04 – Singapur – Food&Hotel Asia
• 14-17.04 – Stambuł (Turcja) – Ibatech – Targi Piekarstwa i Cukiernictwa
• 19-21.04 – Warszawa – World Food Warsaw
• 11-14.05 – Szanghaj (Chiny) – Bakery China – Międzynarodowe Targi Piekarstwa i Cukiernictwa
• 24-26.05 – Chicago (USA) – Sweets&Snacks Expo – Targi Słodyczy i Przekąsek
• 5-7.06 – Houston (USA) – Dairy-Deli-Bake Expo- Targi Cukiernictwa i Piekarstwa
• 26-28.06 – Nowy Jork (USA) – Summer Fancy Food
• 2-4.08 – Curitiba (Brazylia) – Anutec-International FoodTec Brasil
• 7-9.09 – Hamburg (Niemcy) – COTECA – Międzynarodowe Targi Kawy, Herbaty i Kakao
• 12-15.09 – Melbourne (Australia) – Fine Food Australia
• 22-24.09 – Mumbai (Indie) – Anutec-International FoodTec India
• 25-29.09 – Poznań – Polagra-Tech – Salon Technologii Piekarskich i Cukierniczych, Salon Technologii Spożywczych
• 26-29.09 – Poznań – Polagra-Food + Polagra-Gastro + Invest-Hotel + Taropak + Logipak
• 16.10 Międzynarodowy Dzień Chleba
• 16-20.10 – Paryż (Francja) – SIAL – Międzynarodowe Targi Spożywcze
• 22-25.10 – Stuttgart (Niemcy) – Südback – Targi Piekarstwa i Cukiernictwa
• listopad – Kraków – HORECA – Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii + Gastrofood – Salon Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii