Sztuka fermentacji

18.07.2016 14:25 12345 3,67/5 (3)
Polskie wydanie „biblii fermentacji”, która zachwyciła cały świat!

Gorący trend kulinarny zyskał swoją książkową oprawę. Pasjonaci fermentacji powinni obligatoryjnie sięgnąć po opracowanie Sandora Ellixa Katza.

Książka zyskała miano „biblii fermentacji”. Podbija programy kulinarne, zachwyca prestiżowe restauracje i rozpala ciekawość wszystkich pasjonatów gotowania. To 600 stron unikalnej wiedzy, którą Sandor gromadził przez wiele lat. Setki doświadczeń doprowadziły go do przekonania, że nie ma takiej rośliny na świcie, której nie można smacznie i zdrowo ukisić!

Książka zawiera przepisy z całego globu. Można poznać rzadkie receptury na kombuche, pasty miso, miody pitne, wina, piwa, jogurty, kiszone owoce, warzywa, orzechy, ryby i mięsa.

Jak donoszą ci, którzy mieli okazję spróbować przepisów Sandora, z tą książką kiszenie staje się dziecinnie proste! Przepisy inspirują, rozbudzają ciekawość kulinarną i pobudzają apetyt.