Marcin Surdyk
Marcin Surdyk
Poznaj Mistrza

Mini bezy

21.04.2016 11:37 12345 5,00/5 (5)
  • Mini bezy

    • 2 białka
    • 100 g cukru kryształu
    • 35 g cukru pudru
    • 8 g mąki ziemniaczanej

Białka delikatnie ubijamy i dodajemy do nich cukier kryształ. Całość ubijamy na sztywną pianę. Cukier puder mieszamy z mąką ziemniaczaną i delikatnie łączymy z pianą z białek. Masę przekładamy do szprycy, z której wyciskamy niewielkie bezy na papier do pieczenia.

Bezy suszymy przez ok. 1 godz. w temp. 100°C.

Wszystkie składniki napowietrzamy na wysokich obrotach przy zastosowaniu rózgi, przez ok. 5 min. Po ubiciu formujemy bezy za pomocą rękawa cukierniczego.

Wypiekamy w temp. 120°C przez ok. 50-60 min.